Markedsføring i Sosiale Medier: 5 gode tips

"Sosiale medier er i ferd med å bli det nye 'tradisjonelle markedsføring' – her får du 5 tips til hvordan du får mest ut av markedsføring i sosiale medier.‍
Vegard Sandvik
February 21, 2024
-
2
Min lesetid

1. Optimaliser for søk

Bruk relevante søkeord og hashtags for å øke synligheten i søk på plattformene. Dette sikrer at innholdet ditt blir funnet av de riktige personene, som aktivt søker etter informasjon eller løsninger som din merkevare tilbyr. Dette er spesielt viktig på TikTok, men også på Facebook og Instagram. 

2. Bli med og engasjer

Det er viktig å ikke bare poste innhold, men også å engasjere seg med følgerne dine. Svar på kommentarer, delta i relevante diskusjoner, og vær aktiv i relevante grupper eller fora. Dette bygger et samfunn rundt merkevaren din og styrker relasjonene med potensielle og eksisterende kunder.

3. Bruk Canva 

Jeg blir stadig overrasket over at dette er nytt for noen, men bruk Canva til å lage enkelt design. Alt fra maler, infografikk, diagrammer og videoer i ulikt format som du kan bruke sosiale medier – tilpass dem etter din merkevare helt uten kunnskap om design.

4. Samle leads gjennom freebies/lead magnets

I 'bioen', altså på profilen din i sosiale medier, kan du linke brukere til verdifulle 'ressurser' som du gir bort gratis. For en nettbutikk kan dette for eksempel være en rabattkode, mens for andre kan det være bloggartikler, e-bøker, webinarer og case-studier. Dette bidrar til å samle inn 'leads', det vil si potensielle kunder, som kan være enda viktigere KPI´er for å måle effektiviteten av “performance marketingen” din.

5. Lag en Matrise basert på ditt mål

Selger du, så taper du. Men grunnen til at du ønsker å være på sosiale medier, er jo for å selge. 

Så, hvordan løser du det? 

Jo, du er nødt til å behandle sosiale medier som det de er bygd for å være: Et sosialt medium som gir verdi for andre. 

Din rolle blir å knytte deg til potensielle kunder som enten identifiserer seg med deg eller din merkevare, eller finner verdi i å lære av deg eller din merkevare. For å gjøre dette, sett opp en matrise som planlegger når du skal gi verd, belære, inspirere og promotere. Denne matrisen hjelper deg å balansere ulike typer innhold, slik at du ikke overvelder følgerne dine med salgsfremmende innlegg.

Belærende - innlegg: Mål om å informere om noe relatert til hva de interesserer seg for. Det kan være å tilby verdifull og innsiktsfull informasjon som fremmer deres forståelse og kunnskap om relevante temaer, produkter eller tjenester.

Promoterende - innlegg: Mål om å selge dine produkter eller tjenester ved å fremheve unike fordeler, demonstrere eller vise hvordan livet er uten det du tilbyr. 

Inspirerende - innlegg: Mål om å inspirere, enten det er å prøve et nytt produkt, endre en livsstil, eller engasjere seg mer med merkevaren din, ved å bruke motiverende historier, suksesscase, og kreativt innhold som resonnerer emosjonelt.

Digitalt markedsføringsbyrå i Trondheim
Ønsker du et gratis strategimøte? 
Ta kontakt!
Del denne artikelen 
Update cookies preferences